Qualitat

Aquests som nosaltres. Sense filtres.

Ous Ecològics de l’Empordà, SL és una empresa de nova creació amb una filosofia de respecte al medi ambient i al benestar animal. Volem oferir ous ecològics a partir de gallines criades a la nostra finca de 55 hectàrees declarada ecològica (MAS RIMBAU DE DALT) sempre sota els criteris de qualitat exigits pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Les gallines pasturen relaxadament, en un entorn privilegiat formant part del paratge Salines-Bassegoda, lluny de focus contaminats on es respira una pau terrenal, trencada només pel cant els ocells, l’aigua del riu Muga i per la música ambiental amb què ambientem l’exterior de la granja. La zona de pastura té diferents tipus de fruites i cereals. Les gallines s’alimenten a base de gra trinxat (principalment blat de moro) procedent de l’agricultura ecològica amb un pinso elaborat a la nostra mida (a diferència dels estàndards actuals) amb la intenció de no perdre l’autenticitat dels ous d’abans pel que fa a color i gust.

La pastura és lliure i l’accés d’altres animals/depredadors es controla amb gossos. La relació entre els gossos i les gallines és com el d’una “família” i els gossos protegeixen les gallines millor que ho faria un pastor elèctric ja que fins i tot actuen, com va passar en una ocasió, en cas d’un atac d’àliga. També gaudeixen de la companyia i protecció de dos exemplars de burros catalans. Ens agrada el fet de no tenir pastor elèctric i garantir la mateixa seguretat als animals en un entorn més obert i més natural.

A destacar el fet que els ous de les nostres gallines no estan en contacte amb la gallinassa gràcies a unes instal·lacions modernes (del niu passen a la cinta), evitant que el producte faci bravada un cop cuit.

Ous Ecològics de l’Empordà, SL té un equip tècnic a darrere de veterinaris, nutricionistes i tècnics agrícoles; persones especialitzades en el món ecològic i en seguretat alimentària que ens permet treballar conjuntament de forma eficaç, segura i millorar dia a dia.

Amb l’objectiu de garantir un producte de màxima qualitat hem implantat el sistema APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) des de la granja fins a la comercialització a través del qual s’estableixen controls diaris de neteja i desinfecció, manteniments setmanals, gestió de residus,… (sempre amb mètodes respectuosos amb el medi ambient i prioritzant sistemes naturals davant productes químics), i que ens permet garantir la traçabilitat i la seguretat alimentària del producte en tot moment.

Ous ecològics de l’Empordà, SL amb l’objectiu de tancar el cercle i reutilitzar productes també ha engegat el projecte d’hort ecològic el qual s’adoba amb compost elaborat per nosaltres mateixos amb la gallinassa de la granja i es rega amb aigua de pluja recollida de la granja. Per airejar la terra les males herbes són arrencades mecànicament (mai s’usen herbicides). La llavor i el planter utilitzat és, evidentment, ecològic i es fa una rotació de cultius; alhora tenim abelles que ens pol·linitzen els arbres fruiters i les verdures (pomeres, carrotes, carbasses i carbassons,…), i d’aquestes abelles obtenim mel ecològica. Les abelles són animals amb una intensa relació de dependència amb la natura i la seva presència és un bioindicador fiable. Del nostre bosc verge de pinedes, alzines i roures entre d’altres obtenim fruits de temporada com ara espàrrecs i bolets. Gràcies a la diversificació d’hàbitats i cultius evitem plagues que d’altra manera i, sense ajuda química, serien molt difícils d’evitar.

Llista de desitjos 0
Anar a pàgina desitjos Continuar comprant